FR: Jedan od najstarijih zatvorenika uskoro na slobodi

Osuđenik Mišel Kardon (67) u junu će biti pušten iz zatvora u Francuskoj gde je proveo oko 40 godina, nakon što je 1977. dobio doživotnu robiju zbog ubistva.

Izvor: B92

Petak, 30.03.2018.

23:35

FR: Jedan od najstarijih zatvorenika uskoro na slobodi
Ilustracija: Thinkstock

To je saopštio Kardonov advokat koji je podsetio da je Kardon jedan od najstarijih francuskih zatvorenika po dužini izdržavanja kazne.

Sud je Kardonu omogućio uslovnu slobodu ako bude u odgovorajućem smeštaju a odluka stupa na snagu 1. juna.

Kardon će biti u centru za reintegraciju na području Pariza, rekao je agenciji Frans pres advokat Erik Moren i dodao da će biti pod psihijatrijskim nadzorom.

Zahtev o njegovom oslobađanju podnet je 2016. posle pet odbačenih ranijih zahteva.

Kardon je otišao u zatvor sa 26 godina i od tada nikad nije izašao, osim prebacivanja u druge zatvore. Nije imao nijednu posetu 38 godina. Nije dolazila ni njegova porodica koja mu je ubrzo posle presude okrenula leđa, preneli su pariski mediji.

On i njegov saučesnik su osuđeni na zatvor zbog ubistva u gradu Amjen jednog suseda čiju su kuću opljačkali. Njih dvojica su tada ukrali oko 200 tadašnjih franaka i gomilu sitnica ali je otežavajuća okolnost bila da su ubili suseda, čoveka od 64 godine koji je bio u invalidskim kolicima.

Čuvari zatvora rekli su da je Kardon uvek bio miran zatvorenik, povučen i izolovan, i da je vreme da izađe ocenjujući da ga je zatvor psihički "uništo jer sa 67 godina izgleda kao da ima 80".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: