Tramp: Uskoro idemo iz Sirije, neka drugi brinu o njoj

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će američke snage uskoro da se povuku iz Sirije, prenosi "Raša tudej".

Izvor: B92, RT

Četvrtak, 29.03.2018.

20:49

Tramp: Uskoro idemo iz Sirije, neka drugi brinu o njoj
Foto: Tanjug/AP/P. M. Monsivias

“Idemo uskoro iz Sirije. Neka se drugi brinu sada o njoj“, rekao je Tramp tokom govora u Ričfildu u Ohaju.

On je odluku saopštio pozivajući se na “poraz Islamske države“, ali i potrebu da se brane američke granice i izgradi urušena infrastruktura.
.
Tramp je takođe spomenuo “zid“ od 32.000 američkih trupa koje se nalaze na granici Severne i Južne Koreje, dok granica sa Meksikom nije na taj način zaštićena.

“Da li je nešto pogrešno u vezi sa tim?“, upitao je Tramp.

Inače, njegova objava o Siriji za mnoge predstavlja iznenađenje, međutim, ona je u skladu sa onim što je američki predsednik rekao na sastanku sa premijerom Australije Malkomom Turnbulom prošlog meseca.

“Tamo smo iz jednog razloga: da se rešimo ID i da odemo kući. Nismo otišli ni iz jednog drugog razloga i velikim delom smo ispunili naš cilj“, rekao je on tada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: