Pacoli: Saznao sam kasno za akciju hapšenja Turaka

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli izjavio je da je prekasno obavešten o akciji hapšenja šestorice turskih državljana na Kosovu.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2018.

23:49

Pacoli: Saznao sam kasno za akciju hapšenja Turaka
screenshot

Pacoli tvrdi da je o toj akciji obavešten pošto je ona završena, te da je nalog za hapšenje dao direktor Kosovske obaveštajne službe Driton Gaši.

Pacoli je u izjavi za TV Dukađini pohvalno govorio o postupanju ministra unutrašnjih poslova Flamura Sefaja i zatražio od premijera Ramuša Haradinaja da ga ne smenjuje bar do sutra kada će se, kako je rekao, znati epilog ovog događaja, preneo je portal GazetaExpres.

Prištinski mediji su javili ranije da se zbog incidenta sa hapšenjem šestorice turskih državljana očekuju ostavke ministra policije i šefa tajne službe.

Pacoli je rekao da se “de jure“ ne može reći da u celom ovom sučaju nešto nije u redu, jer se, kazao je, ovakva vrsta deportacije događala, a kao primer je naveo Nemačku.

On je rekao i da tajna služba ima pravo da preduzme takvu akciju, a da prethodno o tome ne obavesti ni predsednika ni premijera.

Tvrdi da nije dobio nikakav zahtev za hapšenje i izručenje bilo koje osobe koja se dovodi u vezu za verskim vođom Fetulahom Gulenom, kojeg zvanična Ankara smatra odgovornim za puč koji se u Turskoj dogodio u leto 2016.

"Nikad kao ministar inostranih poslova, nisam dobio nikakav zahtev u vezi sa izručenjem bilo kog državljana Turske", naveo je Pacoli.

Expres podseća da su Pacoli i Tači prošle godine boravili u poseti Turskoj.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj sazvao je hitnu sednicu vlade zato što ga prištinske institucije nisu obavestile o hapšenju i deportovanju turskih državljana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: