"Kim Džong UN dao reč" - ispunjen Trampov glavni uslov?

Južnokorejska ministarka spoljnih poslova Kang Kjung Va izjavila je da je vođa Severne Koreje Kim Džong Un "dao reč" da je posvećen denuklearizaciji.

Izvor: B92

Nedelja, 18.03.2018.

22:51

Foto: GettyImages

Kako se navodi, to je glavni uslov američkog predsednika Donalda Trampa za potencijalni samit dvojice lidera u maju.

Tramp je prihvatio ponudu za sastanak, koji će, kako se ocenjuje, biti istorijski, nakon što su južnokorejski zvaničnici posle razgovora u Pjnogjangu naveli da je Kim Džong Un spreman da odustane od nuklearnog oružja i da obustavi nuklearne i raketne probe.

Severna Koreja nije zvanično potvrdila plan o samitu, a nije poznato mesto mogućeg sastanka, navodi agencija AP.

Seul je zatražio da Pjongjang "jasno pokaže posvećenost denuklearizaciji", rekla je šefica južnokorejske diplomatije, dodavši da je Kim Džong Un "preneo da je posvećen tome".

Kang Kjung Va je rekla za američku TV mrežu CBS da je Kim Džong Un "dao reč" i da je to "prvi put da te reči dolaze direktno" od severnokorejskog lidera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: