Krivične prijave zbog deterdženta u fontani

JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" saopštilo je da će u ponedeljak podneti krivične prijave protiv NN lica.

Izvor: B92

Subota, 17.03.2018.

10:03

Krivične prijave zbog deterdženta u fontani
screenshot

Ta lica su bacanjem deterdženta u fontanu na Slaviji ugrozila njen rad i nanela finansijsku i materijalnu štetu javnom objektu, navodi se u saopštenju.

Iz "Vododova" osuđuju uništavanje fontana koje su imovina svih Beograđana i apeluju da se ne ubacuju bilo kakva hemijska sredstva u fontane, jer ometaju njihov rad.

Navode da će fontana na Slaviji, zbog neodgovornosti pojedinaca, morati na kratko da prestane sa radom kako bi se očistile mlaznice i bazen, jer tehnologiji koju koristi hemijska sredstva, poput deterdženta, sprečavaju rad.

"Sipanje deterdženta u fontanu na Slaviji samo je poslednje u nizu takvih bezočnih postupaka. Pre više meseci, na sličan način, na 'udaru' su bile fontane na Tašmajdanu i na Trgu Nikole Pašića", dodaje se u saopštenju.

Preduzeće upozorava i da je pretrčavanje kružnog toka na Slaviji, kako bi se došlo do fontane, i penjanje na samu fontanu veoma opasno.

Da podsetimo, pre nekoliko dana objavljen je snimak osoba koje su "ugrozile rad fonate".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: