Radev: Pažljivo analizirati argumente Srbije o Kosovu

Bugarski predsednik Rumen Radev izjavio je u Sofiji da treba pažljivo analizirati argumente Srbije o Kosovu.

Izvor: B92

Petak, 23.02.2018.

15:09

Radev: Pažljivo analizirati argumente Srbije o Kosovu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Radev je na konferenciji za novinare s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao da dijalog Beograda i Prištine nema alternativu i da treba da se "traži mirno rešenje za sve probleme".

"Kada Srbija predstavi svoje argumente u tim pregovorima, te argumente treba pažljivo da analiziraju sve strane povezane s pregovorima", rekao je Radev.

Vučić je rekao da će Srbija dati sve od sebe da postigne kompromis oko Kosova jer je to najveća prepreka na putu ka Evropskoj uniji.

"Za nas je to najveća i najteža prepreka na putu ka EU... Mi ćemo da nastavimo sa dijalogom, pokušavaćemo da dođemo do kompromisa, daćemo sve od sebe da... i jedni i drugi da izgubimo po nešto, da pođednako budemo nezadovoljni kako bi se do rešenja došlo", rekao je Vučić.

On je dodao da se nada i veruje u kompromis jer bi u protivnom i Srbi i Albanci mnogo izgubili u budućnosti.

Vučić je kazao da je zahvalan bugarskom predsedniku što je rekao da je važno sa se čuje glas Srbije i dodao da će i od predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera tražiti da "s vremena na vreme ne samo čuju, već da slušaju i ono što govori Srbija... jer samo na takav način može doći do rešenja i kompromisa".

"Želimo da postignemo kompromis a da li ćemo u tome uspeti ne zavisi uvek samo od nas, jer za svaki kompromis potrebne su najmanje saglasnost i volja dveju, a ponekad i više strana", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: