Sloga: Predsedniku sindikata bio zabranjen ulaz zbog Malog

Sindikat Sloga saopštio je da je predsedniku tog sindikata u GSP Beograd Nebojši Aleksiću bio zabranjen ulaz u pogon "Karaburma".

Izvor: B92

Subota, 17.02.2018.

20:12

Sloga: Predsedniku sindikata bio zabranjen ulaz zbog Malog

Navodi se da se zabrana odnosila na trenutak kada je u najavljenu posetu tom pogonu došao gradonačelnik Siniša Mali.

Njemu je ulaz zabranila unutrašnja kontrola po nalogu generalnog direktora Željka Milkovića, navodi se u saopštenju.

"Njemu je ulaz zabranjen. U strahu da Aleksić kao sindikalac i zaposleni ne bi gradonačelnika obavestio o problemima unutar tog javnog preduzeća, ili postavio neka nezgodna pitanja koja se odnose na nenamensko trošenje novca građana Beograda, nedostatak htz opreme, delova, alata", navodi se u saopštenju Udruženih sindikata Srbije Sloga . Sloga je navela da je zbog zabrane ulaska Aleksić pozvao policiju, da je patrola izašla na teren, s njim obavila razgovor i sastavila zapisnik.

"Smatramo da je glavni razlog nezakonitog postupanja prema Aleksiću nedavno održani javni razgovor sa bivšim gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom na Zelenom vencu, gde je Aleksić kao sindikalac napravio poređenje nekadašnjeg i sadašnjeg stanja u GSP, upozorio na sadašnje male plate, nedostatak opreme i sredstava za svakodnevni rad", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Aleksić u sredu dobio dokumenta o premeštanju na niže radno mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: