Vučić u Mitrovici na mestu ubistva odaje poštu Ivanoviću

Predsednik Aleksandar Vučić odaće poštu lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću polaganjem venca na mestu njegovog ubistva, u Kosovskoj Mitrovici.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2018.

12:02

Vučić u Mitrovici na mestu ubistva odaje poštu Ivanoviću
Tanjug/Zoran Žestiæ

Vučić će u subotu i nedelju boraviti na Kosovu i Metohiji, kako bi razgovarao sa kosovskim Srbima i ohrabrio ih nakon ubistva Ivanovića, u utorak, u Mitrovici.

U ime Vlade Srbije od Ivanovića su se oprostili premijerka Ana Brnabić i direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, na Novom groblju u Beogradu, gde je Ivanović sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Na Novom groblju bili su i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministri Rasim Ljajić, Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Branko Ružić i Nenad Popović.

Porodici su saučešće izjavili i predsednik DS Dragan Šutanovac, lider Nove stranke Zoran Živković, lider DJB Saša Radulović, lider PSG Saša Janković, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić, lider SPO Vuk Drašković, kao i Dragan Đilas.

Prisutni su i predsednik SNV Milorad Pupovac, bivši predsednik Koordinacionog tela za KiM Nebojša Čović, Rada Trajković, kao i lider JS Dragan Marković Palma.

Tu su i patrijarh Irinej, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, Aleksandar Karađorđević, kao i humanitarac Arno Gujon, Srđan Đoković, glumci Tihomir Stanić i Branislav Lečić, bivši košarkaš Dejan Tomašević i mnogi drugi.

Ivanović je ubijen u utorak 16. januara, ispred sedišta SDP u Kosovskoj Mitrovici.

U sredu je više hiljada građana u Kosovskoj Mitrovici u mimohodu odalo poštu Ivanoviću, čije je telo bilo izloženo u sedištu inicijative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: