Novi slučaj trovanja životinja: Ko baca otrov putem? VIDEO

Javnost se još nije oporavila od ekološke katastrofe u Sremu, kada je otrovano desetine divljih životinja, a desio se novi slučaj trovanja.

Izvor: B92

Utorak, 26.12.2017.

18:43

Novi slučaj trovanja životinja: Ko baca otrov putem? VIDEO
Screenshot/O2

Ovog puta trovanje se dogodilo u vikend-naselju kod Bačkog Gradišta.

Jedan pas otrovan je furadanom, najopasnijim pesticidom, zabranjenim za upotrebu u celom svetu. Drugi pas nakon trovanja uginio je posle pet minuta.

“Ustanovili smo da je to furadan, koji je jak nervni otrov i pretpostavljam da je pas u roku od 15 minuta uginio”, kaže vlasnik psa Blagoje Tomić.

Duž celog puta bili su pobacani paketići otrova. Bilo ih je na svakih 50 metara. Onaj ko je hteo da naškodi psima nije ni pomišljao da bi u dodir sa otrovom mogla da dođu deca, kojih je mnogo u ovom vikend-naselju.

Po istom scenariju, pre samo nekoliko dana, otrovane su divlje životinje u Sremu, među kojima i zaštićene vrste ptica.

“Dakle, sasvim je dovoljno da čovek bukvalno uzme u ruku takav otrov, prisloni ga ustima i može biti mrtav za nekoliko minuta”, navodi Milan Ružić iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Zaštitari su pronalazili leševe u atarima sela Platičeva.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: