Flajeri o "žutoj hobotnici" širom Zemuna FOTO

Flajeri sa slikom hobotnice čije pipke čine pripadnici opozicije, a sve uz naslov "žuta hobotnica opet bi na vlast", deljeni su prethodnih dana širom Zemuna.

Izvor: B92

Utorak, 26.12.2017.

11:14

Flajeri o
Foto: B92

Flajer nije potpisan, pa autor nije poznat, a nije poznato ni da li su te flajere dobijali građani u drugim delovima grada.

"Đilasa, Šapića, Jeremića, Jankovića, Šutanovca i Živkovića, vezuje jedna ista stvar. Svi su bili visoki državni funkcioneri, otimali šakom i kapom za vreme vlasti Demokratske stranke, i sada bi opet", piše na flajeru.

Osim toga, na unutrašnoj strani flajera taksativno se nabrajaju navodni "uspesi" za svakog od pomenutih opozicionih lidera.

Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas ranije je najavio da će ući u trku za gradonačelnika Beograda, a do sada su saopštili da će podržati njegovu kandidaturu Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, Pokret za preokret Janka Veselinovića i Levica Srbije Borka Stefanovića.

Iz Narodne stranke Vuka Jeremića saopšteno je da će nastaviti razgovore "sa svim pravim opozicionim akterima oko programa za Beograd, pa tako i sa Draganom Đilasom", kao i da se zalažu za jedinstvenu listu opozicije na beogradskim izborima. Osim toga, oni su sredinom decembra naveli da će odluka o tome da li će podržati Đilasovu kandidaturu biti doneta "u narednih sedam dana".

Predsednik beogradskog odobra Demokratske stranke Balša Božović izjavio je ranije da će DS razgovarati s Đilasom o beogradskim izborima i da ta stranka neće biti prepreka u stvaranju širokog opozicionog fronta. Međutim, lider te partije Dragan Šutanovac pre toga je izjavio da će DS imati svog kandidata na beogradskim izborima i da neće podržati Đilasa.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Beograda najavili su i predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, kao i Vesna Rakić Vodinelić iz Nove stranke.
Foto: B92
Pripadnici vladajuće koalicije i dalje nisu saopštili ko će biti njihov kandidat, ali se u medijima ranije pominjala mogućnost da iz Srpske napredne stranke bude “tim za Beograd”. Među imenima koja su se pominjala u tom timu su Goran Vesić i Nebojša Krstić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je i da će najverovatnije podneti ostavku pre kraja mandata i da se verovatno neće kandidovati na narednim izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije je najavljivao odlazak Siniše Malog sa funkcije "do početka jeseni", ali potom i njegov ostanak na funkciji do kraja punog mandata.

Vučić je ostavku malog najavljivao nakon što je gradonačelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedočenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koristeći svoju političku moć, da ju je fizički maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i druge), koja je okončana zajedničkim saopštenjem bivših supružnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Beogradski izbori trebalo bi najkasnije da budu održani u martu, a predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je da uz njih neće biti održani parlamentarni, kako se ranije spekulisalo, iako se u poslednje vreme od lidera SPS Ivice Dačića moglo čuti da bi parlamentarnih izbora ipak moglo da bude.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: