Mali: Zar rasprava u parlamentu nije javna rasprava?

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odbacio je danas pojedine kritike da se predlog gradskog budžeta našao pred Skupštinom bez prethodne javne rasprave.

Izvor: B92

Četvrtak, 21.12.2017.

14:37

Mali: Zar rasprava u parlamentu nije javna rasprava?
Tanjug, Rade Preliæ

On je istakao da je rasprava u gradskom parlamentu upravo - javna rasprava.

Mali je novinarima u Skupštini grada rekao da je predlog budžeta objavljen na sajtu grada 11. decembra, dan pre sednice Gradskog veća.

"Ne znam na koji način se drugačije vodi javna rasprava, nego što je to pred odbornicima Skupštine grada. Kada Veće da predlog, gradonačelnik ga obrazlaže pred odborncima, to je javna rasprava. Ako postoji druga, onda ja za nju ne znam", rekao je Mali novinarima.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd kritikovala je danas, uoči sednice skupštine, to što se Predlog odluke o budžetu grada za 2018. godinu nije našao na javnoj raspravi, što je, kako tvrde, predviđeno Statutom grada i poredjala je u znak protesta 14 žutih "kasica-patkica".

Na opasku novinara koji godinama prate rad Skupštine grada da ni do sada nije bilo drugačije organizovane javne rasprave o gradskom bužetu, izuzev rasprave pred odbornicima, predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović rekao je da je to pitanje za bivšu gradsku vlast, te dodao da Statut grada i nova strategija predvidjaju organizovanje javnih rasprava, uvida, ekspertskih stolova...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: