"Hapšenje zbog sukoba u SNS, veliki igrači su zaštićeni"

I predstavnici opozicije i udruženja građana ocenjuju da je hapšenje člana Gradskog veća Niša Branislava Kačara pokazatelj sukoba unutar SNS.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.12.2017.

19:55

Ilustracija: Thinkstock

Kako prenose Južne vesti, to hapšenje se tumači kao "udar na samog gradonačelnika Darka Bulatovića i poruka njemu", jer je reč o najbližem saradniku.

Ni dva dana posle hapšenja većnika resorno zaduženog za sport i omladinu u Gradskom veću Branislava Kačara, ne stišava se bura na niškoj političkoj sceni.

Kačaru je određen pritvor do 30 dana, a Saša Kostić iz Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) ocenjuje da je u pitanju razračunavanje različitih struja unutar niškog SNS “preko leđa građana”.

Jedan od lidera niškog UPSS ocenjuje da se “sad lome kola na Kačaru”, da se “sitna stavka” procesuira, a da su “veliki igrači zaštićeni”. Tvrdi da u niškoj vladajućoj stranci postoje tri struje - prva Bulatovićeva, druga aktuelnog poverenika SNS Zvezdana Milovanovića, a treća bivšeg gradonačelnika Zorana Perišića.

Jedan od "najbučnijih" niških opozicionara, odbornik grupe “Niš, moj grad” Branislav Jovanović takođe u celom “slučaju” Kačar vidi političku pozadinu i svojevrsnu poruku gradonačelniku Bulatoviću, ali ne precizira od koga.

Oštru reakciju dopunio je zahtevom za ostavke svih gradskih čelnika, uvođenjem prinudne uprave i raspisivanjem lokalnih izbora zajedno sa beogradskim.

Branislav Kačar uhapšen je u utorak zbog sumnje da je umešan za korupciju, tačnije, nameštanje tendera i “trgovinu uticajem”, određen mu je pritvor do 30 dana, a gradonačelnik i niški SNS nisu želeli da komentarišu, prepustivši “državnim organima da rade svoj posao”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: