Tači: Zemlje Zapadnog Balkana da se prime u EU "u bloku"

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio u Sofiji da bi zemlje Zapadnog Balkana trebalo da budu primljene u Evropsku uniju "u bloku".

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

14:19

Tači: Zemlje Zapadnog Balkana da se prime u EU
Screenshot

"Zemlje Zapadnog Balkana trebalo bi da uđu u EU u bloku, kako bi se obezbedili dugoročan mir i saradnja u regionu", rekao je Tači na regionalnoj konferenciji koju organizuju Vlada Bugarske i Svetska banka.

Po njegovim rečima, svim zemljama Zapadnog Balkana trebalo bi da bude pružena jasna evropska perspektiva a EU treba da ima strateški pristup regionu.

Zvaničnici zemalja Zapadnog Balkana na konferenciji su razgovarali o regionalnoj saradnji i o unapređenju saradnje i procesu integracije država Zapadnog Balkana u Evropsku uniju, saopšteno je iz kabineta kosovskog predsednika.

Deo diskusija lidera regiona sa visokim predstavnicima Evropske unije, bilo je kompletiranje mreže puteva i poboljšanje infrastrukture graničnih prelaza.

Tači će danas s predsednikom Bugarske Rumenom Radevom razgovarati o produbljavanju saradnje Kosova i Bugarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: