Brnabićeva: Jedva čekam da odgovorim na kritike opozicije

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će u petak u Skupštini Srbije budžet za 2018. godinu predstaviti sa velikim ponosom.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.12.2017.

19:55

Brnabićeva: Jedva čekam da odgovorim na kritike opozicije
Foto: Tanjug, arhiva

Ona je dodala i da jedva čeka da odgovori na kritike opozicije.

Predsednica vlade je za RTS u Cirihu istakla da je budžet za predstojeću godinu apsolutno razvojan, a govoreći o kritikama vezanim za subvencije, navodi da postoji jasna analiza koliko subvencije donose u budžet.

"Postoje subvencije, one su važne, ali mi imamo jasnu analizu toga koliko jedan dinar subvencija donosi u budžet Republike Srbije i to ću predstaviti sutra u Skupštini", rekla je predsednica Vlade.

U tom kontekstu, Brnabić ukazuje da se mi takmičimo za investicije sa drugim zemljama, ne samo u regionu nego i širom sveta.

"To je legitiman način borbe za investicije i za pravljenje novih radnih mesta", naglasila je ona, ocenivši kritike s tim u vezi kao političku floskulu koja apsolutno nema iza sebe nikakvo ekonomsko opravdanje.

Brnabićeva je u Cirih otputovala iz Sofije, kako bi ucestvovala na događaju "World Minds", a objavljeno je da će Srbija biti jedina zemlja, uz Švajcarsku, koja će postati svetski centar za tu organizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: