Porodicu Jakšić izvršitelji iselili iz stana u Novom Sadu

Četvoročlana porodica Jakšić iz Novog Sada završila je na ulici nakon što su ih izvršitelji u pratnji policije iselili iz stana u Bulevaru kralja Petra 61.

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

12:09

Porodicu Jakšić izvršitelji iselili iz stana u Novom Sadu
Ilustracija: Thinkstock

Porodica je jutros novinarima dojavila da je počelo prinudno iseljenje, koje je bilo najavljeno za danas, te da je njihova zgrada puna policije.

Porodica se sa dvoje dece zaključala u stan, ali je brava obijena i izvršitelji su u pratnji policije ušli i porodicu Jakšić izbacili na ulicu, preneli su lokalni mediji. Članovi porodice Jakšić rekli su da "nemaju kuda i da će otići da kampuju ispred zgrade novosadskog suda".

Tokom akcije izvršenja bili su prisutni i vatrogasci, koji su ispod terase stana porodice Jakšić naduvali vatrogasni dušek, ukoliko neko pokuša da skoči.

Lokalni mediji su preneli i da je policija legitimisala novinare i sve ljude koji su bili prisutni.

Ovo je bio treći put da izvršitelji kucaju na vrata porodice Jakšić, a do sada su uz njih stajali i građani Novog Sada, koji nisu dozvoljavali da izvršenje bude sprovedeno.

Porodica Jakšić ranije je organizovala i protest ispred novosadskog suda, zbog najave da će ih izvršitelji izbaciti iz stana koji su uredno platili investitoru.

Stan u izgradnji kupili su 2001. godine od investitora Tihomira Samardžića iz Novog Sada.

Prilikom useljenja dobili su ključeve potpuno drugog i manjeg, zbog čega su investitora tužili (umesto 76 kvadrata, dobili su stan od 32 kvadrata).

Nakon tužbe za raskidanje kupoprodajnog ugovora doneta je presuda u korist porodice Jakšić koja je 2009. godine postala pravosnažna, i prema njoj investitor je bio obavezan da porodici isplati celokupan iznos cene stana od 33.000 evra sa kamatama, ali pošto on to nije učinio, porodica je 2013. godine pokrenula postupak izvršenja protiv njega.

To izvršenje nije sprovedeno, a porodica tvrdi da su sudije odugovlačile postupak izvršenja.

Porodica sumnja na korupciju zbog odugovlačenja predmeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: