Poslanici danas o zakonima iz oblasti zdravstva

Beograd -- Sednica Skupštine Srbije na čijem dnevnom redu su zakoni iz oblasti zdravstva biće nastavljena u 10 časova.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Epa / Koča Sulejmanović
Foto: Epa / Koča Sulejmanović

Poslanici će razmatrati Predlog zakona o medicinskim sredstvima, dopune Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, kao i potvrđivanje Finansijskog ugovora Kliničkicentri/C između Srbije i Evropske investicione banke koje je podnela Vlada Srbije.

Predlog zakona o medicinskim sredstvima, kako se navodi, uređuje uslove za proizvodnju i promet medicinskih sredstava.

Taj predlog zakona trebalo bi da onemogući ulazak "nekvalitetnih" i nesigurnih medicinskih sredstava na tržište Srbije i u zdravstvene ustanove, kao i da spreči ulazak falsifikovanih medicinskih sredstava.

Njime se uređuju i klinička ispitivanja medicinskih sredstava, prijava neželjenih reakcija na tih sredstva, kontrola kvaliteta i praćenje medicinskih sredstava na tržištu, ocenjivanje njihove usaglašenosti sa tehničkim zahtevima, oglašavanje, obeležavanje medicinskih sredstava i nadzor.

Na dnevnom redu biće i dopune Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva kojima se precizira da podacima koji čine Integrisani zdravstveni informacioni sistem Srbije (IZIS) rukovodi Zavod za javno zdravlje.

Politika

strana 1 od 8454 idi na stranu