Pacoli: Nismo odustali, dogovor sa Beogradom 2018.

Kosovski vicepremijer Bedžet Pacoli rekao je da će sveobuhvatni dogovor sa Beogradom biti postignut 2018. godine.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

09:47

Pacoli: Nismo odustali, dogovor sa Beogradom 2018.

On je to izjavio pred Odborom za spoljne poslove kosovske skupštine i izneo tvrdnju da će to uticati i na "lakši prijem (Kosova) u Unesko i Interpol".

RTK2 prenosi da je Pacoli u kazao da "Kosovo nije odustalo od članstva" u te dve međunarodne organizacije.

Pacoli je rekao da će "Kosovo za prijem u Unesko aplicirati 2019. godine, dok će zahtev za prijem u Interpol podneti na narednoj sednici Generalne skupštine u Abu Dabiju".

"Srbija je vodila žustru kampanju protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, sveobuhvatni dogovor sa Beogradom 2018. godine će uticati i na lakši prijem u Unesko i Interpol", tvrdi šef kosovske diplomatije.

RTK2 prenosi da je Pacoli takođe izjavio da je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova oformilo Specijalni tim koji radi na pripremi strategije za prijem u Interpol i zaključio da se nada će Kosovo na narednom samitu biti deo ove međunarodne organizacije.

On je naveo i da očekuje da novoformirana komisija za demarkaciju što pre iznese sve činjenice u vezi Sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom, navodeći da će kosovska vlada tek nakon toga izneti stav šta dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: