Dok drugi gunđaju, Filip Vukša piše prijave VIDEO

Više od 14.000 - toliko je prijava i inicijativa za 10 godina - raznim gradskim službama, inspekcijama i javno-komunalnim preduzećima podneo Filip Vukša.

Izvor: B92

Utorak, 31.10.2017.

17:19

Dok drugi gunđaju, Filip Vukša piše prijave VIDEO

Počeo je kao entuzijasta, tako i nastavlja. Dok drugi gunđaju, Filip Vukša deset godina je uporan kako bi svima u gradu bilo bar malo bolje. Uredno šalje prijave nadležnima.

“U ovih 10 godina zasađeno je 3.000 stabala na ulicama grada tj. nadležno preduzeće je naterano da to uradi putem prijava. Očišćeno je, 600-700 slivnika tako da na mnogim mestima nema zapljuskivanja kada prođe vozilo, mnogo ulica, trotoara je popravljeno, renovirana je biciklistička staza između Ade i Dorćola, za šta sam uvek bio najsrećniji”, rekao je Vukša.

I to je samo delić Filipovih zasluga. Od građanskog aktivizma ne odustaje ni posle podužeg staža.

“Nije uvek interesantno slati prijave čak dobijati čudne reakcije inspekcije da vam zovu roditelje u trenutku kad je to počelo, sa 15 godina, nije baš interesantno kad inspektori dođu na vrata i kažu da protiv tog i tog malo teže mogu da vode postupak, nije interesantno kad čak budete fizički napadnuti od strane radnika GSP, ali kažem to je meni na nivou lične satisfakcije”, dodaje on.

Filip Vukša je pre 10 godina gradskim službama poslao svoju prvu prijavu, i to zbog nedostajućeg znaka za biciklističku stazu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: