Tutin: Protest zbog ubistva mladića tokom hapšenja VIDEO

Tutin -- Protest zbog ubistva Fahrudina Skarepa tokom policijske akcije u Tutinu održan je u tom gradu, a građani su pozvali na hitno rasvetljavanje ubistva.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Osim toga, oni traže i smenjivanje načelnika Policijske stanice u Tutinu i komandira Saše Savića.

Zatraženo je i da se ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izvini porodici ubijenog mladića i svim građanima Sandžaka zbog izjava datih neposredno nakon ubistva.

Skup je prošao bez incidenata, a okupljeni su prošetali Tutinom noseći transparente na kojima je pisalo, između ostalog, "Stop ubijanju, stop iseljavanju iz Sandžaka", "Policija ubija decu" i "Kazne za ubice i nalogodavce".

Organizator skupa Naser Bakić rekao je za Radio Sto plus da su dugogodišnji problemi u Sandžaku kulminirali nedavnim ubistvom Fahruna Skarepa, na koga je pucao policajac.

"Građani Tutina decenijama žive zajedno s komšijama Srbima i nemaju problem zbog nacionalnosti, već zbog bahatog ponašanja policije u poslednjih nekoliko godina. Ukoliko naši zahtevi ne budu ispunjeni, nastavićemo proteste, a sledeći je zakazan 16. oktobra", rekao je Bakić.

U nedavnoj policijskoj akciji sprečavanja šverca, u okolini Tutina, ubijen je Fahrudin Skarepa, a policajac koji je pucao uhapšen.

Protest u Tutinu je organizovalo udruženje Zambak, a bošnjačke stranke, nevladine organizacije, Bošnjačko nacionalno veće i političari pojedinačno pozivali su građane da se masovno odazovu protestu.

Bakić je tokom skupa pročitao izjavu, kako je rekao, svedoka M. Omerovića, koji je se nalazio u automobilu u kojem je stradao Skarep.

Po završetku čitanja izjave, Bakić je rekao da Bošnjaci žele na tom prostoru da žive zajedno i sa Srbima i sa Albancima, ali da svi, kako je rekao, moraju zajedno da stanu na put pojedincima iz policije, koje je nazvao "kriminalnom grupom".

On je rekao da u Tutinu ima oko 150 policajaca, od kojih je desetak, kako je rekao, "ogrezlo u kriminalu", šalju lošu sliku o ostalim kolegama i "prljaju državu".

Tvrdi i da postoji sprega te "kriminalne grupe" unutar policije i pojedinaca u tužilaštvu i sudu.

Društvo

strana 1 od 6483 idi na stranu