Info / Društvo 190

Sputnjik: Migovi od ponedeljka u delovima stižu u Srbiju

Ruski lovci MiG-29 u ponedeljak dolaze u Batajnicu, posle brojnih komplikovanih administrativnih procedura, javlja Sputnjik.

Izvor: Sputnjik
Getty images

Plan je da svi delovi šest lovaca budu dopremljeni do petka, 6. oktobra. Spektakularna premijera biće organizovana 20. oktobra.

Kako Sputnjik ekskluzivno saznaje, isporuka šest aviona kreće u podne iz Avijacijskog zavoda u Luhovicama pored Moskve, pa se očekuje da prvi transportni džin “Antonov 124“ na vojni aerodrom u Batajnici sleti oko 14 časova i 30 minuta.

“Migove“ će dočekati nekolicina oficira Vojske Srbije i tehničari koji će ubuduće svoje radno vreme posvetiti isključivo tim moćnim mašinama koje već neko vreme sa nestrpljenjem iščekuju.

Ruski “migovi“ nedavno su osveženi novom bojom u avio-zavodu u Moskvi, a nakon toga rastavljeni, kako bi u delovima bili dopremljeni u Srbiju.

Lovci nisu rastavljeni na sitne komade, ali je ponovno sastavljanje letelica prilično komplikovano. U takvom poslu ne sme da bude ni najmanjeg propusta. Zato sa “migovima“ stižu i ruski tehničari koji će raditi na sklapanju aviona zajedno sa srpskim kolegama.

Plan je da svi delovi šest lovaca stignu u Srbiju do petka, 6. oktobra.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da će avioni biti prikazani javnosti 20. oktobra na paradi povodom Dana oslobođenja Beograda. Zato je bilo neophodno da stignu nekoliko nedelja ranije, kako bi bili spremni za prikaz.

Komentari 190
Čitajte
Pošalji komentar