KG: Protest Hitne pomoći protiv direktora VIDEO

Kragujevac -- Članovi Sindikata Hitne pomoći u Kragujevcu protestovali su ispred zgrade Hitne pomoći protiv direktora Aleksandra Kličkovića, prenosi lokalni portal “InfoKG”.

Izvor: InfoKG
Podeli
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Kako navode, protest je organizovan protiv Kličkovićeve ponovne kandidature za direktora Hitne pomoći, a zaposleni su nosili transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Odlazi", "Niko te ne želi", “Stop samovolji direktora” i “Direktore, hoćemo vašu ostavku”.

Kličković navodi da je reč o procesu kojim zaposleni pokušavaju da utiču na njegovo ustavno pravo.

Na nedavno održanom tajnom glasanju od 150 zaposlenih glasalo je 126 ljudi, od čega je 119 bilo za smenu Kličkovića, piše “InfoKG”.

Sindikat Zavoda navodi da direktor Kličković nema pomoćnika već godinu dana, da je skoro kompletan Stručni savet ustanove podneo ostavku, nezadovoljan nepoštovanjem, lošim rukovođenjem Zavodom, da nije sazvao kolegijum pola godine, da veoma loše sarađuje sa sindikalnom organizacijom i da je "u sudskom procesu sa skoro svim zaposlenima".

Kragujevački portal piše i da zaposleni “pominju malverzacije sa putnim nalozima, sa normiranjem utroška goriva za pojedina vozila, kao i nepostojanje ugovora o volontiranju”.

Osim toga, kako navode, “sporno je neplaćanje rada nedeljom, a tu su i tužbe zbog neplaćenog prekovremenog rada”.

S druge strane, Kličković je u izjavi za “InfoKG” protest protiv njegove eventualne ponovne kandidature za direktora nazvao procesom kojim se atakuje na njegovo ustavno pravo kao svakog građanina da se kandiduje.

"Od trenutka kada su sprečene malverzacije sa zloupotrebom potrošnje goriva, a to je poslednje dve godine, vlada takva atmosfera. Započeo sam da plaćam rad nedeljom, a dugovanja koja postoje su iz prethodnog perioda. Sektoru za rad Ministartsva rada sam se obratio za tumačenje o plaćanju prekovremenog rada, ali već četiri meseca nema odgovora. Zaposleni su na osnovu mišljenja inspektora iz Novog Sada tužili Zavod, a bez saglasnosti Fonda ne mogu da isplaćujem prekovremeni rad, to bi bilo nenamensko trošenje sredstva", objašnjava Kličković.

On ističe da je samo njegova lična odluka da li će se u narednim danima ponovo kandidovati za mesto direktora na kome će biti do 23. novembra.

Svet

strana 1 od 12996 idi na stranu