Poslanica HR u EP: Ko kupi "Novosti" ima pravo da ih spali

Zagreb -- Hrvatska poslanica u Evropskom parlamentu, desničarka Ruža Tomašić ne smatra spornim paljenje srpskog nedeljnika "Novosti" u centru Zagreba.

Izvor: Tanjug
Podeli
Screenshot
Screenshot

"Ako je neko kupio te novine, ima pravo i da ih spali, samo da pazi da se nešto ne zapali", rekla je ona za zagrebačku N1 televiziju.

Predsednik Autohtone Hrvatske stranke prava juče je drugi put za deset dana palio nedeljnik "Novosti" u centru Zagreba, uz optužbe da taj mediji širi mržnju i zahtevom vladi da prestane da finansira njegov izlaženje.

Kao i prethodnog puta, i jučerašnje spaljivanje praćeno je mnogobrojnim pretnjama novinarima tog nedeljnika.

"Novosti toliko šire govor mržnje da se u normalnoj državi to ne bi uopšte finansiralo... U normalnim, demokratskim državama, u Kanadi, to se radilo, palile su se novine", dodala je Tomašićeva.

O slučaju paljenja "Novosti" i pretnji novinarima danas se oglasilo i Hrvatsko novinarsko društvo, koje "osuđuje ponovno javno spaljivanje primeraka nedeljnika 'Novosti' i zahteva jasan stav pemijera Andreja Plenkovića o pretnjama novinarima".

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac izjavio da se nada hitnom razgovoru sa srpskim državnim vrhom zbog poslednjih incidenata u Hrvatskoj.

Region

strana 1 od 3487 idi na stranu