Policija: 13 mrtvih, stotinu povređenih, neki i kritično

Katalonski ministar unutrašnjih poslova ponovio je da je u napadu u Barseloni 13 osoba poginulo, istakavši da bi taj broj mogao da bude još veći.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Žoakim Forn je naveo da u napadu povređeno oko stotinu ljudi, kao i da ima osoba koje su u kritičnom stanju i za čije živote se bore lekari.

On je broj 13 pomenuo i u svom prvom obraćanju, da bi se potom oglasio i predsednik Katalonije Karles Pudždemon, koji je naveo da ima "oko 12 stradalih", uz procenu da je 15 osoba u veoma teškom stanju.

Takođe, potvrdio je i da su dve osobe uhapšene.

Ministar unutrašnjih poslova je ranije dodao i da je jedna osoba uhapšena i da se "tretira kao terorista", a demantovao je navode medija da je posle napada došlo do talačke krize u jednom restoranu.

Policija je potom saopštila da je uhapšena još jedna osoba, kao i da se dogodio izdvojeni incident u kom je jedno vozilo udarilo policajce i da je jedna osoba ubijena.

La Rambla, ulica sa prodavnicama koja ide kroz centar Barselone, jedna je od glavnih gradskih turističkih destinacija. Pešaci se kreću širokim trotoarom na sredini ulice, a kola idu sa obe strane.

Za sada nepoznata osoba je belim kombijem uletela u pešačku zonu i vozila oko 600 metara, udarajući ljude koji su se našli na putu.

Vozač i još jedna osoba su pobegli sa mesta tragedije, a potom je policija saopštila da je uhapsila jednu osobu.

Kroz španske medije su se širile informacije da je došlo do talačke krize u jednom restoranu, kao i da su se tu našli napadači.

Policija je sprovela protivterorističku akciju i navela da incident tretira kao teroristički napad. Pojavile su se i informacije da je jedna osoba ubijena u razmeni vatre sa policijom, kao i da je uhapšena još jedna osoba.

Službe bezbednosti su navele da je Dris Oukabir osoba koja je iznajmila kombi kojim je izvršen napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 566 idi na stranu