Policija: 13 mrtvih, stotinu povređenih, neki i kritično

Katalonski ministar unutrašnjih poslova ponovio je da je u napadu u Barseloni 13 osoba poginulo, istakavši da bi taj broj mogao da bude još veći.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2017.

20:26

Policija: 13 mrtvih, stotinu povređenih, neki i kritično
Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Žoakim Forn je naveo da u napadu povređeno oko stotinu ljudi, kao i da ima osoba koje su u kritičnom stanju i za čije živote se bore lekari.

On je broj 13 pomenuo i u svom prvom obraćanju, da bi se potom oglasio i predsednik Katalonije Karles Pudždemon, koji je naveo da ima "oko 12 stradalih", uz procenu da je 15 osoba u veoma teškom stanju.

Takođe, potvrdio je i da su dve osobe uhapšene.

Ministar unutrašnjih poslova je ranije dodao i da je jedna osoba uhapšena i da se "tretira kao terorista", a demantovao je navode medija da je posle napada došlo do talačke krize u jednom restoranu.

Policija je potom saopštila da je uhapšena još jedna osoba, kao i da se dogodio izdvojeni incident u kom je jedno vozilo udarilo policajce i da je jedna osoba ubijena.

La Rambla, ulica sa prodavnicama koja ide kroz centar Barselone, jedna je od glavnih gradskih turističkih destinacija. Pešaci se kreću širokim trotoarom na sredini ulice, a kola idu sa obe strane.

Za sada nepoznata osoba je belim kombijem uletela u pešačku zonu i vozila oko 600 metara, udarajući ljude koji su se našli na putu.

Vozač i još jedna osoba su pobegli sa mesta tragedije, a potom je policija saopštila da je uhapsila jednu osobu.

Kroz španske medije su se širile informacije da je došlo do talačke krize u jednom restoranu, kao i da su se tu našli napadači.

Policija je sprovela protivterorističku akciju i navela da incident tretira kao teroristički napad. Pojavile su se i informacije da je jedna osoba ubijena u razmeni vatre sa policijom, kao i da je uhapšena još jedna osoba.

Službe bezbednosti su navele da je Dris Oukabir osoba koja je iznajmila kombi kojim je izvršen napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: