Ljajić: Očekivano da Vučić ima uticaj na rad vlade

Ministar Rasim Ljajić rekao je da je korist za zemlju od inauguracije ogromna i da se Srbija vraća se na diplomatsku mapu regiona i Evrope, javlja N1.

Izvor: N1
Podeli

Kaže i da ne očekuje velike promene u resorima vladi i da će one, ako ih bude, biti minimalne. Očekivano je, dodaje, da Vučić kao predsednik najjače stranke ima uticaj i na funkcionisanje vlade.

Inauguracija Aleksandra Vučića bila je u političkom i diplomatskom smislu koristan događaj za Srbiju, prisustan je bio veliki broj delegacija, veliki broj korisnih susreta, dobre poruke su se čule iz govora, ocenio je ministar trgovine, turizma i telekomunikcija gostujući u Novom danu.

"I prisustvo svih lidera iz regiona dalo je posebnu težinu skupu, imajući u vidu osetljivost političkog trenutka, bujanje populuzma, nacionalizama, jako je važno da smo na jednom mestu imali prisustvo svih lidera regiona", dodao je on.

Povodom izostanka albanskog premijera Albanije Edija Rame sa inauguracije, Ljajić je ocenio da je to bilo očekivano jer se sutra održavaju izbori u Albaniji.

"Ni ja ne bih otišao dva dana pred izbore koji su neizvesni. Niko nije ni očekivao da Rama dođe dva dana pre važnih izbora“, kazao je on.

Srbija je nedvosmisleno poslala poruku, kaže, da je njen spoljnopolitički cilj ulazak u EU, ali i da ćemo tražiti prijateljstva i voditi pragmatičnu spolju politiku i sarađivati sa svima gde imamo političke i ekonomske interese.

Povodom kritika dela javnosti na račun održavanja inauguracije, Ljajić je rekao da "mi obično idemo iz krajnosti u krajnost, ili bezrezervno nešto podržavamo ili bezrezervno kritikujemo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 301 idi na stranu