Espreso: Naprednjaci novinarki – "Hoćeš šamar?"

Portal Espreso.rs saopštio je da su pristalice Srpske napredne stranke (SNS) napale novinarku tog portala M.B.

Izvor: B92

Sreda, 31.05.2017.

18:41

Espreso: Naprednjaci novinarki –
Thinkstock

Navedeno je da je ona napadnuta dok je izveštavala sa skupa ispred Narodne skupštine i zatraženo od nadležnih organa da "odmah" otkriju i privedu odgovorne.

Espreso.rs je naveo da je reporterka tog portala uzimala izjavu od jednog od učesnika protesta "kada je izvesni gospodin, evidentno simpatizer SNS, počeo rukama da gura našu novinarku".

"Na to mu je ona poručila da je ne dodiruje i da skloni ruke s nje. Umesto toga, ta osoba joj se unela u lice i rekla: 'Šta je bilo, hoćeš da ti lupim šamar'. Pretnje i zastrašivanja nastavili su se i kasnije, a našoj novinarki onemogućeno je da se na adekvatan način bavi svojim poslom", naveo je portal.

Osuđujući napad na novinarku M.B, Espreso.rs je pozvao Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) da reaguju tim povodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: