ID preuzela odgovornost za napad u Mančesteru VIDEO

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Mančesteru, u kojem su stradala 22 čoveka, preneo je Tas.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Screenshot
Screenshot

Pripadnici terorističke organizacije Islamska država objavili su na društvenim mrežama video-snimak u kojem su preuzeli odgovornost za napad, javio je portal Akhbar Irak.

U eksploziji tokom koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru noćas su poginule 22 osobe, uključujući decu, a povređeno je 59.

Policijski zvaničnik u Mančesteru izjavio je da policija eksploziju tretira kao teroristički napad i da veruje da je napadač delovao sam i da je poginuo u eksploziji.

Nagađa se da je napad bio najavljen putem društvenih mreža. Opširnije - OVDE.

Pročitajte još:

Objavljen novi snimak trenutka eksplozije na koncertu

Novi bilans žrtava: 22 stradala, ubica mrtav

Arijana Grande: Slomljena, nemam reči

Svedoci: Stampedo, ljude gaze, tela, devojčice vrište...

Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta ove godine kada je Britanac Halid Masud automobilom uleteo među pešake povređeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Evropa se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa više terorističkih napada, počevši od napada na časopis " Šarli ebdo" u januaru 2015. godine. Potom se u novembru iste godine dogodio napad na Bataklan, takođe u Parizu. U martu 2016. teroristički napad dogodio se u Briselu, u julu u Nici, a za katolički Božić te godine u Berlinu. Tokom novogodišnje noći teroristički napad dogodio se u Istanbulu.

Arijana Grande je američka pop pevačica i glumica. Rođena je 1993. godine. Objavila je do sada tri albuma i njenu publiku uglavnom čine tinejdžeri.

Navodi se i da ju je “Tajm“ 2016. uvrstio na listu 100 najuticajnijih ljudi na svetu, kao i da ima veliki uticaj na društvenim mrežama, gde je druga najpraćenija osoba na Instagramu.

Ovo je bio prvi od tri njena zakazana koncerta u Britaniji.

strana 1 od 494 idi na stranu