Tramp: 100 dana? To je besmisleno merilo

Vašington -- Predsednik SAD Donald Tramp će narednog vikenda obeležiliti stoti dan "vladavine" u Beloj kući, a na Tviteru je objavio da to smatra "besmislenim merilom".

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug / AP
Foto: Tanjug / AP

"Bez obzira na to šta postignem tokom besmislenog merila od sto dana, a postignuto je mnogo, mediji će ubijati", naveo je Tramp na svom nalogu.

Američki predsednik je za mnogo manje od sto dana uspeo da obori rekord po brzini dostizanja negativnog rejtinga u javnosti, a poslednjih dana je u centru pažnje njegov niz zaokreta po velikim temama kampanje - od odnosa prema Kini, preko stava o NATO, do intervencije u Siriji.

Kako piše "Poltiko", prvih sto dana su obično dani kada se najviše radi jer novi predsednici imaju priliku da počnu da ispunjavaju obećanja data tokom kampanje.

"Trampova produktivnost u prvih sto dana je bila mešovita", navodi portal.

Kako se ističe, iako je imao nekoliko poteza u skladu sa obećanim, Tramp je "kriv" za to što je Obamaker i dalje na snazi, ali i za zbrku oko imigranata i obaranja njegove uredbe.

Po pitanju Sirije, navodi "Politiko", dobio je uglavnom pozitivne reakcije nakon odluke da se raketama napadne vojna baza.

Svet

strana 1 od 13249 idi na stranu