Nova vest
Košarka 11

8.5.2024.

19:15

Polemika u Grčkoj – da li je Nan najbolji stranac u istoriji grčke košarke?

Košarkaški autoriteti su oduševljeni partijama Amerikanca Kendrika Nana za Panatinaikos, pohvale, divljenje njegovoj igri stužu sa svih strana.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

Nan je dan posle plasmana Panatinaikosa na fajnal-for Evrolige, čemu je dao najveći doprinos, potpisao novi, dvogodišnji ugovor sa Atinjanima.

Uradio je to uz prisustvo predsednika kluba Dimitrisa Janakopulosa koji je nedavno izjavio (posle 4. meča serije sa Makabijem), da je Nan drugi najbolji stranac u istoriji grčke košarke, posle slavnog Dominika Vilskinsa.

Na taj komentar javio se nekadašnji NBA igrač, jedne sezone i košarkaš Olimpijakosa Edi Džonson, koji se osetio izostavljenim iz polemike o najboljim strancima u grčkoj košarci.

"Zaboravo je koliko sam mučio njegov tim te godine", aludirao je Džonson na šampionsku sezonu Olimpiajkosa čiji je i sam bio deo i jedan od najvažnjih igrača tog tima.

Nan je na poslednja tri meča sa Makabijem postigao 25, 27 i 26 poena.

Bio je ključni igrač ekipe Ergina Ataman u najvažnijim momentima, davao je poene koji su pravili razliku i otuda euforija kod navijača Panatinaikosa na pomen američkog košarkaša.

Nan je u toku ove sezone stiao u klub iz NBA lige.


 

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu