Svet 0

08.05.2024.

18:50

Akcija Pakistanaca: Likivdirana šestorica islamskih ekstremista

Pakistanske bezbednosne snage likvidirale su danas šestoricu ekstremista u dve odvojene akcije, ciljajući skrovišta u nestabilnom području na severozapadu Pakistana duž granice sa Avganistanom, saopštila je pakistanska vojska.

Izvor: Tanjug

Akcija Pakistanaca: Likivdirana šestorica islamskih ekstremista
Shutterstock/santoelia

Podeli:

Petorica ekstremista su ubijena u prvom napadu u okrugu Dera Ismail Kan u pokrajini Kajber Pahtunhva, saopštila je vojska ne navodeći detalje o ubijenim pobunjenicima, već samo da je reč o osobama koje su stajale iza brojnih prethodnih napada na regularne bezbednosne snage, prenosi AP.

Još jedan ekstremista je ubijen u drugoj operaciji u nekadašnjem uporištu pakistanskih talibana u okrugu Severni Vaziristan na severozapadu zemlje, ali nisu objavljeni detalji.

Takve operacije često ciljaju pakistanske talibane, koji su ohrabreni preuzimanjem vlasti od strane talibana u Avganistanu 2021. godine.

Grupa Tehrik-e-Taliban Pakistan ili TTP je samostalna organizacija, ali blizak saveznik avganistanskih talibana.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

20 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: