Da kažem "svi Srbi u istoj državi", završio bih na jarbolu

Beograd -- Premijer i izabrani predsednik Aleksandar Vučić rekao je da izjave vezane za ujedinjenje Albanije i Kosova ostaju samo u domenu želja.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Sava Radovanović
Foto: Tanjug / Sava Radovanović

Vučić je zamolio njihove protagoniste da ne izlaze u javnost sa tako nečim, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu.

"Mi ih molimo, ponavljam, molimo da sa takvim izjavama, ma šta mislili, ne izlaze u javnost, jer to ne doprinosi dobrim odnosima u regionu, niti stvaranju atmosfere saradnje i zajedničkog rada na važnim projektima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon sastanka sa predstavnicima fabrika odbrambene industrije.

Vučić je dodao i da je svima jasno da se to neće dogoditi, bez obzira na nečije želje.

Premijer Srbije je pozvao predstavnike Evropske unije da reaguju na te izjave i dodao da bi, kada bi on izjavio da svi Srbi treba da žive u istoj državi, verovatno bio okačen u Briselu na jarbol, umesto neke od zastava koje tamo vise.

Vučić je rekao da Vlada Srbije ne želi nikoga da vređa i ne izjavljuje ništa slično, jer razmišlja isključivo o dobroj i uspešnoj ekonomiji i boljem životnom standardu građana.

"Upravo je tema rasta našeg bruto-društvenog proizvoda bila dominantna na sednici Vlade, kojoj su prisustvovali predstavnici Svetske banke. Kako da se privredni rast uveća i jedna od stvari, od mera kojom nismo bili zadovoljni, su naša kapitalna ulaganja. Ne uslovi koje obezbeđujemo, jer je to sada mnogo bolje nego pre, već trošenje novca da bude veće od strane države. I da bude pametnije potrošeno na takav način da se vrati kroz veća primanja radnika i veće profite fabrika", rekao je Vučić.

Predsednik Kosova Hašim Tači i premijer Albanije Edi Rama najavili su prethodnih dana da bi bilo dobro da dođe do ujedinjenja Kosova i Albanije, odnosno da svi Albanci regiona žive u jednoj državi, ako izbledi evropska perspektiva Zapadnog Balkana.

Politika

strana 1 od 273 idi na stranu