"Pomenuo Vučića" u bolnici, mora da plati 10.000 dinara

Čačak -- Prekršajni sud u Čačku kaznio je poljoprivrednika Miloša Pajovića (22) iz sela Mršinci kod Čačka sa 10.000 dinara.

Izvor: Beta
Podeli

Pajović je kažnjen jer je u čačanskoj bolnici narušavao javni red i mir, a u presudi se navodi da je tom prilikom "pominjao i premijera Aleksandra Vučića", objavio je čačanski portal Moravainfo.

Pajović je u aprilu prošle godine, dok je kroz selo vozio traktor, ugledao svog komšiju kako nepomično leži pored puta, prišao mu je i pošto je ustanovio da je u kritičnom stanju, otrčao je do kuće udaljene skoro dva kilometra i dovezao automobil kojim ga je odvezao u čačansku bolnicu na urgentno odeljenje.

Pozvao je medicinsku sestru i doktorku da preuzmu njegovog komšiju iz vozila jer nije mogao da hoda, a doktorka je nakon kratkog pregleda rekla Pajoviću da je potrebno da komšiju sa uputom odvede u hiruršku ambulantu.

On je rekao da žuri i da je dovoljno što ga je dovezao do bolnice i neka ga doktorka vodi na hirurgiju, na šta je doktorka odgovorila da je ona lekar i da ne može pacijenta da vodi na drugo odeljenje.

"Pa ti onda zovi Vučića, neka ga on vodi do bolnice, a ja odoh kući", odgovorio je Pajović doktorki, nakon čega se vozilom udaljio iz kruga bolnice, navodi se u presudi Prekršajnog suda.

Policija je po prijavi iz bolnice podnela protiv njega prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zastupnici okrivljenog su istakli da se nigde u prijavi protiv Pajovića ne navodi da se u bolnici drsko ponašao, niti da je povisio ton ili vikao na osoblje bolnice i da je "jedino što mu je stavljeno na teret pominjanje Aleksandra Vučića pred dežurnom doktorkom".

Međutim, kako prenosi Morava info, doktorka Biljana Kočović naglašava da prijavu protiv Pajovića nije podnela zbog "pominjanja Vučića" nego zbog njegovog bahatog i neprimerenog ponašanja.

"Bio je veoma nepristojan i neprijatan prema meni i osoblju bolnice. Meni je izgovorio sve i svašta. On jeste to rekao za Vučića, ali je prijavu dobio zbog vređanja i bahatog ponašanja u javnoj ustanovi. Nije on zbog Vučića dobio presudu", izjavila je Kočovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 146 idi na stranu