Mogerini govorila u Skupštini uz "hor radikala" FOTO/VIDEO

Evropska šefica diplomatije Federika Mogerini se obratila Skupštini Srbije uz skandiranje poslanika SRS i transparente poslanika Dveri.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Tanjug je preneo da je Mogerinijevu u Skupštini dočekao "mlak aplauz" poslanika, dok je premijeru Srbije i predsedničkom kandidatu koalicije oko SNS Aleksandru Vučiću bilo upućeno "snažno aplaudiranje".

Uz horsko pevanje "Srbija, Rusija, ne treba nam Unija", poslanici SRS su sve vreme lupali rukama u poslaničke klupe.

Visoka predstavnica EU za spoljnu i bezbednosnu politiku izjavila je u Beogradu da Srbija ima pravo da bude ambiciozna i da vidi Srbiju u Uniji.

Mogerinijeva je na početku pozdravila poslanike sa "dobar dan" na srpskom jeziku, navodeći da joj je čast što se obraća u domu srpske demokratije, a tokom obraćanja na skandiranje se osvrnula u dva maha - jednom, opaskom da je pripremila dugačak govor, a potom i da se nije umorila, te da bi poslanici trebalo da "čuvaju grla" za obraćanje biračima.

Poslanici SRS su dan uoči sednice najavili da predsedničku kampanju počinju praktično ometanjem posete Mogerinijeve.

Govor Mogerinijeve su skandiranjima prekidali poslanici Srpske radikalne stranke, što je i najavio predsednik te stranke Vojislav Šešelj. U "performansu" su učestvovali i poslanici pokreta Dveri koji su nosili table sa natpisom "Srbija ne veruje Briselu".

Sednici je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić, sa kojim se Mogerinijeva srdačno pozdravila po završetku svog govora.

Tanjug je, na kraju izveštaja, konstatovao da je Mogerinijeva po završetku govora dobila "jači aplauz od onog koji joj je priređen kada je ulazila u salu Skupštine Srbije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 274 idi na stranu