Radulović: Ustavni sud da se izjasni o nameri Vučića

Lider Dosta je bilo Saša Radulović najavio je da će u sredu razgovarati sa šefovima parlamentarnih grupa o incijativi DJB za izglasavanje nepoverenje vladi.

Izvor: Beta
Podeli
Tanjug
Tanjug

On je izneo takav zahtev jer, kako navodi, premijer Aleksandar Vučić s premijerske funkcije namerava da vodi kampanju za predsednika Srbije.

Radulović je za televiziju N1 rekao i da će DJB zato tražiti reakciju Ustavnog suda, najavivši da će tom sudu priložiti primer iz iste situacije u Nemačkoj, kada su tamnošnje sudske instance odlučile da je to neustavno.

"Pripremamo ustavnu inicijativu i tražićemo da se Ustavni sud umeša i izjasni o tome" (o nameri Vučića da sa premijerske fukcije vodi predsedničku kampanju), rekao je Radulović.

On je rekao da je predlog za glasanje o nepoverenju vladi poslat svim opozicionim poslaničkim grupama i nezavisnim poslanicima i podsetio da je potrebno da ga potpiše 60 poslanika da bi bio prihvaćen.

Radulović je rekao i da DJB ima nekoliko kandidata za predsednika Srbije i da će odluka o tome biti poznata uskoro.

On je dodao da je to strategija za povećenje izlaznosti na izborima i pobedu nad Vučićem, pošto Vuk Jeremić i Saša Janković nisu postigli dogovor o jednom kandidatu.

Prema njegovim rečima, kako večeras stvari stoje, tog dogovora neće ni biti.

"Cilj nije da naš kandidat udje u drugi krug izbora, već da poveća izlaznost i da dodje do drugog kruga", rekao je Radulović, dodavši da je cilj DJB "pobeda protiv Vučića".

strana 1 od 226 idi na stranu