U napadu na sufističko svetilište 80 poginulih

Viši zvaničnik pakistanske vlade saopštio je da je broj žrtava od napada ID na sufističko svetilište Lal Šahbaz Kalandar porastao na 80, prenosi AP.

Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Komesar policije u Hiderabadu, najvećem gradu u blizini grada Sehvana, u kome je napad izvršen, saopštio je da je 250 ljudi povređeno u eksploziji.

Policija je morala da se izbori sa protestima, bacajući suzavac i batinajući demonstrante koji su se okupili u gradu u kome je juče izvršen napad na sufističko svetilište.

Demonstranti su zahtevali pravdu za žrtve i bolje mere bezbednosti, a tokom protesta su zapalili automobil pre nego što je policija intervenisala.

Premijer Pakistana Navaz Šarif posetio je povređene i razgovarao sa nekim od žrtava dok su protesti trajali.

Pakistanski zvaničnici saopštili su da je najmanje 39 ekstremista ubijeno u operacijama pakistanskih bezbednosnih snaga koje su pokrenute širom zemlje neposredno nakon napada bombaša samoubice na svetilište.

Ovaj napad najveći je u nizu bombaških napada izvršenih u Pakistanu ove nedelje, u trenutku kada pakistanski talibani i drugi radikalni islamistički ekstremisti prete novom ofanzivom.

Svet

strana 1 od 13137 idi na stranu