Zvanično: Terorista iz Berlina Anis Amri ubijen u Milanu

Italijanska policija je saopštila da je ubila Anisa Amrija, 24-godišnjaka iz Tunisa osumnjičenog da je izvršilac terorističkog napada u Berlinu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug/AP
Tanjug/AP

Kako je naveo ministar unutrašnjih poslova Marko Miniti, akcija je izvedena u noći između četvrtka i petka u Milanu.

Dodao je da je patrola zaustavila jednu osobu koja se učinila sumnjivom, a usledila je pucnjava kad je osoba izvadila pištolj i otvorila vatru prema policiji.

Prethodno je patrola zatražila dokumenta na uvid.

Jedan policajac je ranjen, a njegove kolege su usmrtile osobu koja je kasnije identifikovana kao Anis Amri.

Tanjug
Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti je konstatovao da eliminacijom Anisa Amrija sada treba da se bave nemački istražitelji.

Nemački mediji navode da je čovek za koga se smatra da je upravljao kamionom koji je usmrtio 12 osoba u Berlinu ubijen tokom rutinske kontrole u predgrađu Milana Sesto San Đovaniju.

Mediji su ranije objavili da je Amri (24) proveo neko vreme na italijanskom ostrvu Lampeduzi 2011. godine.

Agencija Ansa objavila je jednu fotografiju iz aprila 2011. na kojoj se vidi Amri i još nekoliko dečaka, njegovih sunarodnika, nakon što su ih snage reda uhapsile pošto su zapalili jednu školu u Lampeduzi.

Amri je zbog toga osuđen na četiri godine zatvora.

U zatvoru je Amri bio pod strogim nadzorom kao nasilnik, ispričao je policijski zvaničnik u Palermu, gde je Amri izdržavao kaznu, prenosi Ansa.

Amri, međutim, u zatvoru nije pokazivao znake pristupanja džihadu, dodao je zvaničnik koji je ispričao da je Tunišanin bio držan u samici upravo da se zbog nasilničkog ponašanja ne bi mešao sa drugim zatvorenicima.

Nakon izlaska iz zatvora, Amri je upućen u Kaltanisetu u centar za migrante, odakle su hteli da ga deportuju u Tunis, ali ta zemlja nije htela da ga primi nazad, pošto je i tamo, u svom rodnom mestu, stvarao probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 555 idi na stranu