Zaječar: Otac Zoran osveštao noćni klub "Dorijan Grej"

Otac Zoran Golubović, brat vladike timočkog Ilariona i starešina Saborne crkve u Zaječaru, osveštao je noćni klub „Dorijan Grej“ u tom gradu.

Izvor: B92
Podeli

Sudeći po reakcijama javnost je ponovo iznenađena pojavljivanjem sveštenih lica na neprimerenom mestu.

Para vrti gde burgija neće - starešina Saborne crkve u Zaječaru, otac Zoran Golubović sa svojim kolegom, vodjen ili ne ovom devizom, osveštao je noćni klub.

Da apsurd bude veći, klub se zove Dorijan Grej, po kultnom romanu Oskara Vajlda, “Slika Dorijana Greja”.

Svi koji su pročitali ovaj roman znaju da u njemu ima homoseksualnih scena, hedonizma, razvrata i ubistva, dakle sve ono protiv čega je Crkva.

Možda zaječarski crkveni oci nisu čitali Oskara Vajlda, ali sigurni smo znaju da je pohlepa jedan od sedam smrtnih grehova.

A šta kažu građani Zaječara koje smo pitali šta misle o svemu tome?

“Šta da vam kažem, ako se takve stvari dešavaju ja se zgrozim prema sveštenicima. Imamo mišljenje da su to božji ljudi, ali nema takvih stvari”, navodi jedna građanka Zaječara.

“To što rade nije kako treba, ne doliči im. Stvarno nemam komentar”, dodaje njen sugrađanin.

“Za novac je sve moguće, ali to bi trebalo da bude pitanje etike”, kaže jedna žiteljka Zaječara.

A da li je u skladu sa etikom osveštavnje ne samo noćnih klubova, već i taksi vozila, vodovoda, tržnih centara, a što se dešava u Srbiji, pokušali smo da saznamo upravo od onih koji se time bave.

Komentar o ovom nesvakidašnjem događaju pokušali smo da dobijemo od timočke eparhije, ali nismo dobili odgovor ni na pozive, ni na SMS poruke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 136 idi na stranu