"Dikić za 100.000 € glumio teroristu, angažovao ga vrh CG"

Beograd -- Penzionisanog generala srpske žandarmerije Bratislava Dikića, koji je uhapšen u Crnoj Gori u noći pred izbore, angažovao je državni vrh Crne Gore, piše "Blic".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

List tvrdi da je Dikić za 100.000 evra glumio teroristu.

Cilj je bio da se polarizuje glasačko telo i time umereni procrnogorski glasovi iznova odu DPS-u, piše list.

Navodeći da formulacije policije i tužilaštva da je 20 srpskih državljana uhapšeno kada su krenuli po oružje, Blic piše da ta ista policija oružje za "prevrat i hapšenje" Mila Đukanovića nije pronašla.

Pročitajte još:

CG: Uhapšena paravojna grupa, vođa Bratislav Dikić

"Grupa iz Srbije planirala lišavanje slobode Đukanovića"

DF: Hapšenje "terorista" bez lisica - sve fingirano VIDEO

Opozicija CG: Ne priznajemo izbore na dan pokušaja udara

Ministar policije CG: Ko me zaobilazi sa informacijama?

Strani mediji o hapšenju u CG: Nadmetanje Zapada i Rusije

"Jednostavno je cilj bio razbuktati strasti u izbornom danu i polarizovati Crnu Goru na srpske opcije i Djukanovićev DPS. Formula je 'neće nama ovde Srbi da izvode terorističke kacije', koja je izazvala emocije", rekao je sagovornik "Blica".

Niko nije mogao da precizira da li je i za koju sumu Dikić učestvovao u skandalu koji je uzdrmao Crnu Goru, piše list i tvrdi da "Podgoricom kruži priča da suma nije velika, ali ni ispod 100.000 evra".

"Sigurno je, međutim, da je akcija svima trebalo da deluje kao scenario spskih opcija, prvenstveno što se za Dikića vezuju radikalni prosrpski stavovi. Upravo to je i trebalo da bude garant da pojavljivanje 'terorista' nema veze sa državnim vrhiom", piše list.

"Bratislav Dikić ima ozbiljne zdravstvene probleme i veoma je diskutabilno da li može da izvede bilo koju akciju, a posebno zauzimanje Skupštine. Međutim, prijatelj je sa Slavkom Stojanovićem, direktorom policije Crne Gore, i bivšim direktorom policije Veselinom Veljovićem", rekao je izvor "Blica".

strana 1 od 161 idi na stranu