BG: Kraj opsade, uhapšene dve osobe, jedna se ubila

Beograd -- Desetosatna opsada zgrade u Trgovačkoj ulici u koju su pobegli pljačkaši završena je. Čuo se pucanj, dve osobe su uhapšene, a jedna je izvršila samoubistvo.

Izvor: B92, RTS, Tanjug
Podeli

Dve osobe su uz pretnju oružjem oko 8.20h opljačkale menjačnicu na Čukarici i potom pobegle u obližnju zgradu, koju je ubrzo opkolila policija.

Nakon skoro deset sati opsade zgrade, pripadnici policije uhapsili su dvojicu osumnjičenih, dok treći nije želeo da se preda i pucao je sebi u glavu.

Za sada je nepoznato da li su sva trojica učestvovala u razbojništvu ili je jedan bio pomagač.

MUP Srbije je saopštio da je policija dvojicu osumnjičenih A.B. (26) i S.M. (26) uhapsila u jednom od stanova, a pronađeni su i pištolji kojima je počinjeno krivično delo, kao i novac.

U saopštenju MUP-a se navodi da je jedan od izvršilaca počinio je samoubistvo.

Na mestu pljačke bile su i specijalne policijske jedinice i snajperisti, a zgradu su pretraživali i psi tragači. Tu su i pripadnici Žandarmerije sa dugim cevima, vatrogasci, kao i više policijskih vozila.

Stanarima je bilo onemogućeno da uđu u zgradu, a izlazili su samo uz detaljnu proveru.

"Ceo kvart je opkoljen, a čujem da su napadači pobegli na sedmi sprat zgrade koju policija pretražuje", naveo je ranije jedan očevidac.

Policajci su pretraživali zgradu, koja ima 11 spratova, sprat po sprat. Na svakom od spratova nalazi se po šest stanova.

Oko 14h pojavila se sumnja da pljačkaši možda uopšte nisu u opkoljenoj zgradi, s obzirom na to da je samo jedan stanar potvrdio da je lopove video kako ulaze u zgradu, a kako je javio reporter B92, potraga za razbojnicima se u jednom trenutku proširila i na druge delove grada jer, kako se nezvanično saznalo, policijski psi nisu otkrili tragove u zgradi.

Tokom pljačke zaposleni u menjačnici je lakše povređen i prevezen u Urgentni centar.

strana 1 od 118 idi na stranu