Dodik: Savet služi za teror nad srpskim narodom

Banjaluka -- Na sastanku s predsednikom i premijerom Srbije u četvrtak biće reči i o primeni Dejtonskog sporazuma, odnosno o ponašanju i radu visokog predstavnika za BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug, arhiva
Foto: Tanjug, arhiva

To je izjavio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

On je u izjavi za Radio RS rekao da je Savet za implementaciju mira u BiH neformalno telo koje služi za teror nad srpskim narodom i institucijama Republike Srpske, pa je i jučerašnji stav povodom referenduma po njegovom mišljenju u skladu sa takvim ponašanjem i nema značaja.

Povodom sutrašnjeg sastanka predstavnika RS sa predsednikom i premijerom Srbije u Beogradu, Dodik je za Radio RS rekao da će se na sastanku razgovarati i o Aneksu 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma kojim je predviđeno uvođenje visokog predstavnika i njegove obaveze da i Srbiji kao zemlji potpisnici dostavlja izveštaj o radu, što se, kako je ukazao, do sada nikada nije desilo.

On je istakao da je i to vid kršenja akta kojim je osnovana Kancelarija visokog predstavnika i očekuje i detaljniju analizu rada i ponašanja visokog predstavnika.

"Sutra ćemo na odgovoran način oceniti celokupnu situaciju u vezi primene Dejtonskog sporazuma sa aspekta i RS i Srbije", zaključio je Dodik u izjavi za Radio RS.

strana 1 od 140 idi na stranu