Linta: Hrvatski državni vrh u Blajburgu - skandalozno

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta smatra skandaloznim to što je hrvatski državni vrh odao počast ustaškim zločincima u Blajburgu.

Izvor: B92

Subota, 14.05.2016.

16:38

Linta: Hrvatski državni vrh u Blajburgu - skandalozno
Foto: Beta

On je u izjavio dostavljenoj medijima naveo da je poseban skandal to da je Predsedništvo Hrvatskog sabora ponovo donelo odluku da bude pokrovitelj komemoracije ustašama i domobranima koji su bili verni sledbenici Adolfa Hitlera i nacističke Nemačke.

''Ovo je još jedan u nizu dokaza da je u Hrvatskoj na delu otvoreni proces rehabilitacije ustaškog režima i predstavljanja ustaša kao boraca za hrvatsku slobodu protiv srpske hegemonije'', rekao je Linta.

On ističe da nikada ne smemo pristati na ''proustašku i profašističku tezu značajnog broja hrvatskih političara, crkvenih velikodostojnika i javnih ličnosti da je svako ko je ubijen bez suđenja žrtva i da su sve žrtve iste''.

Kako ocenjuje, time se šalje sramna poruka da Jasenovac, fabrika za masovno ubijanje nevinih Srba, Roma i Jevreja, i Blajburg, mesto gde su ubijeni zločinci, imaju jednaku težinu i isti značaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: