Vučić: Ne znam što su rušili noću

Beograd -- Premijer Aleksandar Vučić rekao je da mu "nije jasna suština slučaja Savamala" i da je tamo trebalo da se ruši po danu, jer su rušeni objekti bez dozvole.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Kako je rekao, tom slučaju se preterano daje na značaju i to zato što neki misle da "tu imaju političkog mesa da iskoriste za svoju promociju".

Vučić, koji nije imenovao ko to želi promociju, rekao je da samo treba pustiti nadležne organe, policiju i tužilaštvo, da u skladu sa zakonom rade na tom slučaju.

Premijer je takođe rekao da je obavešten "da niko nije zabranio policiji da reaguje" i da je ona pozvala komunalnu policiju zbog nadležnosti tih organa.

"Biće uhapšen ubica pevačice"

"Siguran sam da ćemo i u ovom slučaju sve da otkrijemo i da ubica Jelene Marjanović neće proći nekažnjeno. Nema nijednog velikog slučaja u poslednje dve ili tri godine da policija nije obavila svoj posao", rekao je Vučić novinarima u Vranju.

Upitan da li ima nove informacije u vezi s ubistvom i može li da pojasni svoju raniju izjavu da se zna ko je ubica, Vučić je negirao da je rekao da je ubica poznat.
"Rekao sam da mislim da je policija isključila sve druge mogućnosti, ali da nema materijalne dokaze koje bi za tužilaštvo bilo dovoljno da pokrene postupak", rekao je Vučić.

"Sasvim sam siguran da nije niko zabranio nikome iz policije da reaguje. Stvarno ne razumem koji je smisao svega", rekao je Vučić.

Vučić je rekao i da nije čitao izveštaj zaštitnika građana o ovom slučaju, u kome se između ostalog navode transkripti razgovora u kojima policijska službenica kaže da je naređenje da se obrate komunalnoj policiji stiglo "iz vrha policije".

"Zamislite da sve čitam. Čitao sam sve vezano za slučaj ubistva Jelene Marjanović, što je 500 puta važniji slučaj od ovoga. Ovde niko nije povređen", rekao je Vučić.

Premijer Srbije je rekao i da "neko stalno pravi političke slučajeve od nečega gde ih nema".

"Odmah da kažem, da je neko iz vlasti to hteo da uradi tako, taj je kompletan idiot. To je trebalo da se ruši usred bela dana. Ono tamo je bilo odvratno, protivpravno građeno i nije bilo zakonskog osnova da stoji tamo. Trebalo je da se dođe sa gradskim građevinskim mašinama, a mogli su i mene da zovu", rekao je Vučić.

Kako je naveo, on bi rekao da tamo vlast želi da napravi "najlepši deo Beograda, a ne prljave udžerice".

"Ne razumem kome je palo na pamet da to tako ruši. Ne razumem ni suštinu ovog slučaja, možda neko to što je protivpravno bilo tamo da vrati", rekao je Vučić.

Podsetimo, u izveštaju ombudsmana Saše Jankovića navodi se da su građani govorili istinu o rušenju, kao i da je bilo propusta u radu policije.

"Navedeni propusti nisu rezultat propusta pojedinca, već su očigledno organizovani i sprovedeni u okviru ranije pripremljenog plana i izdatih naloga", navodi se u izveštaju koji možete pročitati na ovom linku.

Politika

strana 1 od 287 idi na stranu