Kolinda:Šešelj najveći zločinac na ovim prostorima

Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je da je oslobađajuća presuda Vojislavu Šešelju “sramotan poraz međunarodnog krivičnog prava“.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

“Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima je zaista ogroman udarac međunarodnom krivičnom pravu. Ona je upravno sramotna“, rekla je ona.

“Ako uzmete u obzir da je Haški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet meseci zatvora samo radi iskazivanja nepoštovanja prema tom sudu i zbog pretnje svedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio krivice od uništavanja velih naroda i genocida, to ne može da bude ništa drugo nego poraz međunarodnog krivičnog prava“, dodala je hrvatska predsednica.

Kolinda Grabar Kitarović je navela da se danas “mole za njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i Kosova“.

Isto tako, smatra, činjenica je da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to joj niko neće uzeti.

"Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživela je svoj prvi i najveći poraz. I to je nepovratno. Treba razmišljati o tome", navela je hrvatska predsednica poručivši da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastaviće da radi sve što je, kako je rekla, u njenoj moći da bi pravda bila zadovoljena.

"Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali verujte mi, pravda neće!", navela je Grabar Kitarovićeva.

strana 1 od 117 idi na stranu