Dodik: Otišao je, rekao pobediće i pobedio je

Banjaluka -- Oslobađajuća presuda Haškog tribunala Vojislavu Šešelju potvrđuje da je Tužilaštvo tog suda pokrenulo neutemeljen i politički proces, kaže Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug
Podeli

U prvom reagovanju nakon izricanja presude lideru srpskih radikala, Dodik kaže da nije iznenađen sadržajem presude Šešelju, jer je još iz procesa suđenja bilo potpuno jasno da je Tužilaštvo Haškog tribunala pokrenulo još jedan neutemeljen i politički, a ne pravni proces.

"Izricanje presude Šešelju u Haškom tribunalu potvrdilo je sav besmisao `međunarodne pravde` koja se pokušala promovisati putem ovog tribunala. Kako drugačije objasniti činjenicu da jedno iscrpljujuće, maratonsko suđenje, kakvo je imao Šešelj, dobije ovakav epilog?", izjavio je Dodik, prenela je RTRS.

Predsednik Srpske smatra da Šešelju treba odati priznanje za istrajnost, sposobnost i spremnost da, iz potpuno neravnopravnih uslova i nefer suđenja, izađe kao pobednik.

"Siguran sam da će haški proces protiv Vojislava Šešelja dati veoma značajan doprinos pravnoj nauci, ali i da će poslužiti kao još jedan dokaz pravnog beščašća koje godinama promoviše Haški tribunal. Odlazeći dobrovoljno u Hag kazao je da ide da pobedi Haški tribunal. I pobedio je", zaključio je predsednik RS.

Haški tribunal je izrekao prvostepenu oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju i naveo da lider SRS nije kriv ni po jednoj tački optužnice za ratne zločine.

Region

strana 1 od 117 idi na stranu