Ambasada SAD: Žalimo zbog žrtava

Beograd -- Ambasada SAD izrazila je duboko saučešće porodicama dvoje otetih srpskih državljana Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su tragično nastradali u Libiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ambasada SAD
Foto: Ambasada SAD

"Nakon što je čuo izveštaje medija, ambasador Kajl Skat je razgovarao sa premijerom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Dačićem kako bi izrazio svoje duboko žaljenje i iskreno saučešće američkog naroda povodom ovog tragičnog gubitka", navodi se u saopštenju Ambasade SAD dostavljenom Tanjugu.

U saopštenju se navodi da su Sjedinjene Američke Države zahvalne Srbiji na njenoj posvećenosti kao partneru u Koaliciji protiv ISIL-a, koja se bori protiv strahota međunarodnog terorizma.

Pročitajte još:

"Naši napori su usmereni ka spašavanju nevinih života, i duboko žalimo za tragično preminulim službenicima Ambasade Srbije u Libiji", zaključuje se u saopštenju.

Dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji, koji su oteti u novembru, najverovatnije su poginuli u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države u Libiji, potvrdio je šef srpske diplomatije Ivica Dačića i napomenuo da se čeka zvanična potvrda libijskih organa i identifikacija.

Dačić je rekao da Srbija nije obaveštena o napadima SAD, kao i da će zatražiti objašnjenje od Vašingtona i Tripolija za ono što se desilo.

Američki vojni zvaničnici su rekli da je lokacija koja je gađana bila "nagledana nedeljama" i da su tamo obučavani pripadnici Islamske države.

Srpska strana je saopštila da je lokacija na kojoj su držani srpski taoci bila poznata srpskim i stranim obaveštajnim službama.

strana 1 od 215 idi na stranu