Vučić: Biće smene Gašića, ali nemam zamenu

Ministar odbrane Bratislav Gašić će biti smenjen, ali prvo moramo da nađemo rešenje za tu funkciju, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Utorak, 15.12.2015.

16:32

Default images

"Morate prvo da pošaljete predlog za razrešenje, a morate i da nađete ko će biti ministar odbrane. Kada bih to imao, to bi značilo da sam bio spreman za smenu, a nisam bio. Smene će svakako biti", rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da njegovu reakciju na "slučaj Gašić" nisu očekivali, pa su mnogi bili hrabri da pričaju. Takođe, rekao je da su svi ćutali kada je "isto uradio" i opozicioni poslanik, misleći na Dragana Šutanovca i prostački tvit koji je lajkovao.

"Nije se njemu 'dogodio slučaj' ,već je on brutalno uvredio jednu ženu. Međutim, od njega se ne traži nikakva ostavka", rekao je Vučić.

Povodom pisanja medija da Gašić "po selima oko Kruševca priča da ga nije smenio Vučić, već strani ambasadori", premijer kaže da ne veruje da je Gašić to pričao.
"Meni ne bi smeo to da kaže. Da oni traže, on bi bio i na tom mestu. Odluka je moja", rekao je Vučić.

Ministar Gašić, čija je smena najavljena prošle nedelje, kada je uvredio novinarku B92, bio je na prijemu povodom otvaranja poglavlja, s ostalim ministrima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: