Prostakluk ministra Gašića / VIDEO

Beograd -- Ministar odbrane Bratislav Gašić rekao je da "voli novinarke koje lako kleknu" dok je davao izjavu u Trsteniku nakon posete "Prvoj petoletki namenskoj".

Izvor: B92
Podeli

Novinari su čekali ministra za izjavu, a neki od njih, među kojima je i dopisnica B92, čučnuli su kako ne bi bili u kadru dok Gašić govori.

Kada je prišao novinarima, Gašić je upitao da li ih je portparol Ministarstva odbrane držao sve vreme napolju, a zatim je, videvši novinarku koja kleči, dodao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu".

Primitivnu izjavu jasno su zabeležile kamere i mikrofoni novinarskih ekipa, a ona se ubrzo pojavila na Jutjubu i raširila po društvenim mrežama.

Gašićeva izjava je naišla na brojne osude, među njima i poverenika Rodoljuba Šabića.

Ministar odbrane je nakon ovog incidenta na uobičajen način dao izjave o svojoj poseti "Petoletki".

Ipak, nakon što je u medijima objavljena njegova izjava, ministar je uputio pisanu izjavu medijima nešto pre 23 časa, u kojoj navodi da nema opravdanja za svoju izjavu i "sramno i skandalozno ponašanje".

Reagovao je i premijer Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u pitanju sramno ponašanje bez opravdanja. Vučić je najavio i "preispitivanje odgovornosti".

Inače, ministru ovo nije prvi put da u razgovoru sa novinarima daje kontroverzne izjave, tako je pre nekoliko meseci upitao novinarku TV Vranje "zašto nije član SNS".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 210 idi na stranu