Nemci deportuju 94.000 azilanata sa Balkana

Zagreb -- Nemačka će proterati 94.000 tražilaca azila s Balkana i zabraniti im ponovni ulazak u Nemačku, izjavio je Manfred Šmit u intervjuu za "Velt".

Izvor: Tanjug
Podeli

Razlog je što su balkanske zemlje proglašene sigurnima od političkog progona i što se uglavnom radi o ekonomskim, odnosno socijalnim useljenicima, preneo je “Večernji list”.

"Skoro svi oni, uz rešenje o odbijanju azila, dobiće i obaveštenje o zabrani ponovnog ulaska i boravka u Nemačkoj", rekao je predsednik Savezne kancelarije za migracije i izbeglice (BAMF).

Pozadina ovih mera je reforma nemačkog zakona o boravku i da je samo onima dobro integrisanima i onima koji imaju dozvolu boravka dopušteno da ostanu i dalje u Nemačkoj, rekao je Šmit, koji smatra i da bi tražiteljima azila trebalo ukinuti mesečni džeparac od 143 evra.

S druge strane, onima koji nemaju uslov za boravišnu dozvolu ubrzaće se povratak u domovine. Stranac koji je proteran ili deportovan, neće moći ponovo da uđe u Nemačku pet godina, rekao je on.

Pročitajte još: Nemački poslanici iz redova konzervativaca pozvali su na dodatne mere kojima bi se odvratili stanovnici Balkana da potražuju azil u Nemačkoj.

Svet

strana 1 od 494 idi na stranu