Nađeno tajno oružje terorista VIDEO

Skoplje -- Makedonska policija pronašla je sakriveni arsenal oružja i municiju koji su teroristi zakopali u regionu Brest i Malino Malo.

Izvor: B92
Podeli

Pronađena je 21 automatska puška ukrajinskog porekla, 35 automatskih pušaka jugoslovenske proizvodnje, jedna automatska puška kineskog porekla, jedna poluautomatska puška, tri mitraljeza i osam sanduka municije kalibra 7,62.

Teroristička grupa je u improvizovanom bunkeru sakrila oružje i municiju koju je koristila i onu koju je zaplenila 21. aprila prilikom napada na karaulu u selu Gošince.

Pročitajte još:

Neki od terorista koji su uhapšeni nakon dvodnevnog obračuna s policijom u Kumanovu priznali su policiji da su učestvovali i u prošlomesečnom napadu na karaulu.

Oni su policiji otkrili i gde je tajno mesto na kome su odlagali svoje i zaplenjeno oružje.

Makedonski policajci pronašli su ukupno 61 komad automatskog oružja i osam sanduka oružja, od kojih je jedan bio otvoren, javlja makedonska televizija „Sitel“.

Čak 54 automatske puške imaju oznaku vlasništva karaule iz koje su ukradene. Oružje i municija biće predati na dalju analizu.

Podsetimo, deo oružja ukradenog iz karaule pronađen je u kući jednog od stanovnika Bresta.

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba zauzelo je u noći 21. aprilai policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje. Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 117 idi na stranu