"Ne pokušavajte igranje sa Srbijom"

Beograd -- Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da je Srbija spremna da zaštiti nacionalne i državne interese i da oštro reaguje na svaki pokušaj destabilizacije.

Izvor: Tanjug
Podeli

On je ocenio da je pokušaj destabilizacije Makedonije - pokušaj destabilizacije čitavog regiona.

"Srbija je spremna da vrlo oštro reaguje na svaki pokušaj destabilizacije Srbije, unošenje raznih nacionalnih sukoba, terorističkih akata i niko ne treba da pokušava da se igra sa državom Srbijom", rekao je Dačić novinarima u Centru "Sava", gde je prisustvovao obeležavanju 10 godina postojanja PUPS.

Šef srpske diplomatije navodi i da to što je Srbija za regionalnu saradnju i to što konstruktivno prilazi raznim vrstama dijaloga u Briselu ne znači da je to njena slabost, već naprotiv - njena snaga.

Srbija, kako je istakao, najoštrije osuđuje incidente u Makedoniji, navodeći da je svaki pokušaj destabilizacije Makedonije pokušaj destabilizacije čitavog regiona.

"Za Srbiju je od samog početka nagoveštaja ovakvih incidenata bilo važno da se zbog mira i stabilnosti celog regiona zadrži stabilna politička i bezbednosna situacija u Mekedoniji", istakao je Dačić.

Poručuje i da je za to neophodna podrška čitave međunarodne zajednice, kao i da će Srbija nastaviti da pruža podršku stabilnosti regiona.

Dačić je dodao da će sledeće nedelje u Makedoniju otići specijalni predstavnik predsedavajućeg OEBS za zapadni Balkan ambasador Žerar Študman i šef radne grupe za OEBS pri Ministarstvu spoljnih poslova Dejan Šaponjić i da će Srbija uložiti maksimum napora da se doprinese stabilizaciji situacije u Makedoniji.

strana 1 od 191 idi na stranu