Šarić na sudu iza zatvorenih vrata

Suđenje Darku Šariću opet je održano iza zatvorenih vrata, jer Šarić ispituje trećeg svedoka saradnika u tom procesu.

Izvor: B92

Utorak, 31.03.2015.

18:58

Default images
Foto: Tanjug

Na prethodnom suđenju 20. marta Šarić je ispitivao i suočavao se sa svedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem, juče je ispitivao Draška Vukovića, a danas Radana Adamovića.

Ti svedoci će zbog saradnje sa tužilaštvom bili oslobođeni kazne.

Sud je odluku o isključenju javnosti doneo na predlog tužilaštva za organizovani kriminal, mada mediji prenose nezvanično, šta se dešavalo iza zatvorenih vrata.

Tako danas pišu da je Vuković rekao da je šverc kokaina organizovao Dragan Dudić Fric - ubijen u Kotoru u maju 2010. godine, a ne Šarić.

Šarić takođe navodno sa Joksovićem nije ni pričao o kokainu već o nekim ličnim sukobima i ljudima sa optužnice.

Ispitivanje i suočavanje sa sveodcima koji sarađuju sa tužilaštvom tražio je Šarić koji tvrdi da su njihovi navodi izmišljeni i lažni.

Isključenje javnosti se praktikuje uvek kada pred sudom iskaze daju svedoci saradnici, a izuzetak je bio samo Dejan Milenković koji je javno svedočio u procesima za ubistvo premijera i za zločine "zemunskog klana".

Šarić negira da je učestvovao u švercu kokaina i da su mu optužbe montirane od strane bivše vlasti i vrha policije.

Osim Šarića, koji se posle višegodišnjeg bekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bekstvu i sudi im se u odsustvu.

Šarić i njegovi saradnici optuženi su za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: